Početna

TRENER BOWLING-a

Početna   >   TRENER BOWLING-a

SPORTSKI BOWLING

Bowling je u Hrvatskoj relativno novi sport iako se procjenjuje da se njime u svijetu bavi oko 150 milijuna ljudi. U 6 hrvatskih klubova registrirano je oko 200 igrača i igračica od čega je dvadesetak juniora koji su podijeljeni u 3 kategorije (podmladak do 10 godina, kadeti i kadetkinje od 11-14 godina i juniori i juniorke od 15-18 godina). Tijekom godine organiziraju se raznovrsna natjecanja za mlade, a nekolicina juniora već je uključena i u seniorske ekipe.

U nasem bowling centru dom je pronašao i bowling klub Zapad.

Bowling klub Zapad osnovan je 2010. godine i brojem osvojenih medalja u svim kategorijama (juniori, seniori, veterani) najuspješniji je hrvatski bowling klub. Kod nas redovito trenira dvadesetak članova od kojih je desetak juniora. Obzirom da razvoj svakog sporta počiva na mladima, juniorima našeg kluba osiguravaju se svi potrebni uvjeti za kvalitetne treninge i stalno napredovanje u poboljšanju vlastitih rezultata.

Zašto je bowling dobar? Koje su prednosti?

Dobar je zato što razvija socijalizaciju među samom djecom, te stvara prijateljstva koja traju dugi niz godina. A prednosti su što se bowlingom razvijaju motoričke sposobnosti, kao što su koordinacija, preciznost, snaga i brzina.

Kao i svakom sportu posebnu pažnju predajemo dobrom držanju i jačanju mišića. Bowling se vrlo brzo uči i već nakon nekoliko sati treninga rezultat je sve bolji. Bowling je relativno mlad sport i oni koji se uključe mogu vrlo brzo napredovati.

SPOJIMO SE